Doorgaan naar artikel

WannesA

My feedback

1 resultaat gevonden

  1. 317 stemmen
    stem

    We zijn blij dat je hier bent

    Log in om feedback te geven

    Ingelogd als (Afmelden)
    Je hebt nog over! (?) (Denken…)
    Hoe belangrijk is dit voor jou?

    We zijn blij dat je hier bent

    Log in om feedback te geven

    Ingelogd als (Afmelden)
    Er is een fout opgetreden bij het opslaan van de reactie
    WannesA schreef  · 

    Ik ben het helemaal mee eens dat vele apparaten die we gebruiken (te) snel stuk gaan. Hierin hebben wij als consument ook een niet te onderschatten verantwoordelijkheid. We kunnen spijtig genoeg niet verwachten dat we naar de winkel kunnen lopen en zomaar alles kunnen kopen wat we wensen zonder dat daar een prijs voor betaald moet worden. Duurzaamheid heeft ook een prijs.

    Beboeten van bedrijven lijkt me een heel slecht idee. We leven in een geglobaliseerde wereld en zo lopen we het risico om als Europa geïsoleerd te geraken. De kans dat bedrijven de boetes betalen en deze recupereren door hun productie nog goedkoper (en als gevolg minder duurzaam) te maken is meer dan reëel. Mij lijkt het beter om te proberen mensen bewust te maken en eventueel daaromtrent regels op te stellen.

    Er is niemand die je verplicht om goedkope en/of slecht gemaakte producten te kopen. Als we met voldoende mensen de keuze maken om dit niet meer te doen en resoluut te kiezen voor duurzaamheid, dan past de markt zich wel aan.

Feedback en Kennisbank